Salangen-Nyheter

Norske vinleverandører:

Vil ha kveldsåpent pol

På bildet: Salangsværingene bruker Vinmonopol- utsalget på Sjøvegan flittig. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Norske vinleverandører ønsker at Vinmonopolet skal ha kveldsåpent både på hverdager og på lørdager. Men Vinmonopolet selv er skeptisk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Åpent pol til klokken åtte på hverdager og seks på lørdager er ønsket fra norsk vinbransje, skriver avisen Vårt Land. Generalsekretær Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinsleverandørenes forening mener endringen må til for å sikre fortsatt oppslutning om Vinmonopolet som en alkoholpolitisk ordning. - Forskjellsbehandling av vin og øl kan føre til at man får mindre oppslutning om Vinmonopolet, sier Jordheim til Vårt Land.

Må stenge tidligere

Hun nevner som eksempel at vinmonopol i handlesentre må stenge tidligere enn de andre butikkene som følge av begrensninger i åpningstidene. Kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet mener at åpningstidene er bra nok slik de er nå.- Vårt oppdrag er å være Norges mest ansvarlige salgskanal for alkoholholdig drikke, og vi ser ikke noe behov for å endre åpningstider, sier Bing Lorentzen, som også tror at lengre åpningstider kan føre til økte priser. Så gjenstår det og se, om åpningstidene på Vinmonopolet på Sjøvegan blir endret i fremtiden..