Salangen-Nyheter

Omsorgssenteret for enslige mindreårige flyktninger

Vil starte byggingen til våren

Ordfører Ivar B. Prestbakmo (bildet) er glad for at brikkene faller mer og mer på plass med arbeidet rundt etableringen av omsorgssenteret for enslige mindreårige flyktninger i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

På bildet:

Ordfører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo er glad for at arbeidet med omsorgssenteret hele tiden går framover.

Tidligere i sommer ble det kjent at Salangen kommune skal få et omsorgssenter for enslige mindreårige flyktninger. Tidligere denne uken hadde ordføreren møte med Bufetat region nord. Her ble tiden for byggestart satt. - Den er satt til månedskiftet mai/juni til neste år, sier Prestbakmo til nettavisen i et videointervju. Ordføreren forteller videre at byggetiden er satt til ett år, så bygget regnes med å kunne taes i bruk fra juni i 2010.

Statsbygg på banen

I løpet av de kommende fjorten dagene skal ordføreren ha møte med Statsbygg. Her skal det settes ned en gruppe som skal bestemme hvordan innholdet i bygget skal være,. Det skal også settes ut en anbudsrunde på byggingen. Men utfordringen for kommunen vil være og finne tomt for senteret, og regulere dette til formålet som man nå har påtatt seg.

Folk vil ha jobb

Etter at nettavisen slapp nyheten først, om at Salangen skulle få et omsorgssenter for enslige mindrårige flyktninger, så har kommunen fått flere henvendelser fra folk. Både utflyttede salangsværinger, men også på personer som ønsker å flytte til Salangen for første gang. - Folk er interessert i jobb, og vi må ha mange ansatte. Så jeg anbefaler de som er interessert i dette, at de tar kontakt med administrasjonen, slik at vi kan hjelpe dem videre, avslutter Prestbakmo.

Foto: Jon Henrik Larsen