Salangen-Nyheter

Konsernsjefen i SNN:

- Vil styrke samspillet

Konsernsjef i Sparebank1 Nord Norge, Jan Frode Janson varsler satsing på næringslivet i Nord-Norge.

TROMSØ/SJØVEGAN: Konsernsjef i Sparebank1 Nord Norge, Jan Frode Janson (innerfelt) vil styrke samspillet mellom lokalbanken på Sjøvegan og kontoret på Finnsnes til det beste for næringslivet i Salangen og Lavangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2014 kl 00:00

Bakgrunnen er at SpareBank 1 Nord-Norge leverer et meget solid resultat første halvår 2014. Nå styrker konsernet satsingen mot bedriftsmarkedet i Nord-Norge. Halvårsresultatet før skatt ble på 897millioner kroner, mot 497 millioner kroner på samme tid i fjor. Resultatet er preget av gevinsten fra salget av betalingsløsningsselskapet Nets i mars 2014.- Det gode resultatet i første halvår gir oss finansielle muskler til å bidra til veksten og den lønnsomme verdiskapingen i landsdelen, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 Nord-Norge.

Satser på næringslivet

Konsernsjefen lanserer nå en styrking av tilbudet til næringslivet i Nord-Norge. For landsdelens bedrifter betyr dette kortere vei til banken når konsernet tilbyr bedriftsrådgivning i flere lokalkontor i Nordland, Troms og Finnmark. - Vi ønsker at de bedriftskundene som er i Salangen og Lavangen skal kunne gå i lokalbanken og få en bedre rådgivning ut fra det at vi vil styrke samspillet mellom næringsavdelingen vår på Finnsnes og avdelingen vår på Sjøvegan, sier Janson. Han setter seg store mål for fremtiden i forhold til kundene. - SpareBank 1 Nord-Norge skal vinne kampen om næringslivet i Nord-Norge. Vi styrker nå næringslivkompetansen i lokalbankene slik at vi kommer enda tettere på bedriftene i det nordnorske markedet. Som landsdelsbank kan vi være nærmere kundene og tilby raskere beslutninger enn våre nasjonale og internasjonale konkurrenter, sier Janson.

Skaper verdier til landsdelen

Finanskonsernet har levert meget gode resultater for det nordnorske samfunnet og egenkapitalbeviseierne så langt i 2014. Etter første halvår leverer konsernet en egenkapitalavkastning etter skatt på 17,2 prosent, mot 11,4 prosent på samme tid i fjor. - Som landsdelsbank for Nord-Norge skaper vi verdier til vår største eier, som er det nordnorske samfunnet, og til våre private eiere. Gode regnskapstall styrker soliditeten til konsernet. Disse verdiene vil vi reinvestere i landsdelen, avslutter Janson til nettavisen.