Salangen-Nyheter

Lavangen uten sogneprest:

- Vil tjene Herren videre

Jon Syver Norbye har sagt opp stillingen som sogneprest i Lavangen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

TENNEVOLL: Sogneprest i Lavangen, Jon Syver Norbye (bildet) har sagt opp sin stilling som sogneprest i Lavangen. - Det å ha opplevd trofaste medarbeidere er noe av det jeg tar med meg videre, sier Norbye som er usikker på hva fremtiden vil bringe.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Jon Syver Norbye gikk i går ut med at han har sagt opp stillingen sin som sogneprest i Lavangen. - Det har vært en rik tid. Det har vært vanskelig å ta avgjørelsen med å si opp, men ikke alle valgene i livet er enkle. Begrunnelsen for min oppsigelse er knyttet til lærerutviklingen i den norske kirke hvor jeg kjenner på en viss uro med tanke på det som ligger fremfor. Da tenker jeg konkret på den nye kirkelige vigselsordning for personer av samme kjønn. Noe som er et vedtak som strider mot guds ord og som ikke vil tjene folket vårt, sier Norbye ovenfor nettavisen. Selv om han har sagt opp stillingen har han en tre måneders oppsigelsestid som han håper å kunne bruke på en god måte.

Er stolt

Leder i Menighetsrådet i Lavangen, Alex Nordbakken bekrefter oppsigelsen til Norbye. - Det er synd at han sier opp. Han har gjort en fundamental og viktig jobb og jeg er veldig stolt for å ha hatt han som prest. Nå har det seg slik at det er et valg han selv har bestemt seg for, sier han til nettavisen. Nordbakken sier at det er prosten og bispedømmerådet som nå vil utlyse stillingen om ny sogneprest. - I verste fall vil det ta et halvt år før de blir å etterlyse en ny sogneprest i Lavangen. I mellomtiden får vi inn vikarprester, så alt blir å gå som normalt, sier han og legger til at Lavangen nå trenger en ny og god sogneprest.