Salangen-Nyheter

Kvernmo fornøyd med Isogaisa 2017:

Vimme var høydepunktet

Sjaman og Isogaisagrunnlegger Ronald Kvernmo forteller at festivalen gikk strålende. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

ÅBREKKA: Isogaisafestivalen 2017 er nå historie, og Isogaisagrunnlegger Ronald Kvernmo er fornøyd. - Besøkstallet var på det jevne, den frivillige innsatsen var god, og tross det kalde været var stemningen god og varmende.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Enda en sjamanfestival  er over, og sjaman og Isogaisa-grunnlegger Ronald Kvernmo forteller at festivalen var bra, og at han var imponert over at det kom så mange tross det dårlige været som preget Lavangen i tidsrommet. - Tilbakemeldingen fra publikum var at de var fornøyd med hvordan festivalen gikk, og at konserten med Vimme var et klart høydepunkt. Vimme kommenterte at han skjeden spiller for et så kyndig publikum, hva han mente er jeg ikke sikker på, men man kan vel si at publikummet ved Isogaisafestivalen har en over gjennomsnittlig kulturell forståelse for samisk musikk, sier Ronald og ler.

Mange positive overraskelser

Vimme var det mest minneverdige høydepunktet ved årets festival, men Ronald forteller at han fikk flere positive overraskelser i løpet av festivalen. - Jeg var veldig overrasket over den frivillige innsatsen i år, det var spesielt to som utmerket seg og hadde til en hver tid kontroll på både utstyr og andre frivillige, i tillegg hadde vi en suveren kokk som sørget for god mat. Jeg var også overrasket over hvor mange lokale deltakere det var på festivalen. Det var mange der som jeg aldri hadde trodd skulle dukke opp på Isogaisafestivalen, det var veldig hyggelig, forteller Kvernmo til nettavisne.