Salangen-Nyheter

Vinn 1.million på en fisk!

Planleggingen av årets Sommer i Salangen-arrangement er i full gang. Den store begivenheten under arrangementet blir fiskekonkurransen "Millionfisken". En konkurranse som skaper stor nasjonal oppmerksomhet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2007 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Styringsgruppa bak Sommer i Salangen-arrangementet har
store forventninger til den store fiskekonkurransen "Millionfisken".

Sommer i Salangen- arrangementet som pågår fra slutten av juni til starten av juli i Salangen, får en ny og stor begivenhet. Kloke hoder i Salangen har klekket ut ideen om en stor og lønnsom fiskekonkurranse, der en heldig fisker kan stikke avgårde med 1.million norske kroner. - Når vi skulle evaluere fjorårets arrangement av Sommer i Salangen, så bestemte vi oss for å nå nye høyder med årets arrangement, sier ordfører Ivar B. Prestbakmo i Salangen kommune.

Fantastisk kommune

- Salangen er en fantastisk kommune når det gjelder natur- og friluftsopplevelser. En fin skjærgård har vi her langs Sagfjorden. Salangenvassdraget er jo også en av Norges beste sjørøye- vassdrag, forteller Prestbakmo. Også leder i Salangen Næringsforening, Mary-Anne Winstanley gleder seg til sommeren, da ideen kan settes ut i livet. - Vi har alle de mulighetene som skal til for å lykkes her i Salangen, og hva er da mer naturlig enn å ha det mest spektakulære fiskekonkurransen i landet her i Salangen, med en merket sjøøret med en prislapp på 1.million kroner, sier Winstanley.

Skal selge fiskekort

Allerede fra 1.april skal man begynne arbeidet med å selge fiskekortene til konkurransen. - Vi har 2500 fiskekort som skal selges, forteller campingplass-eier Tor-Arne Chruickshank. - Vi har merket på ryktebørsen, og med folk vi har pratet med, at dette kommer til å bli bra, og at det kommer til å av, understreker ordfører Ivar B. Prestbakmo. - Vi tror og vet at dette er den eneste millionfiske- konkurransen som er i Norge. Og vi tror at det vil komme masse folk hit til Salangen bare for denne konkurransen, og for å oppleve resten av Sommer i Salangen- arrangementet, forteller Ronald Martinsen leder i SIF Fotball. Det skal settes ut tre sjøørreter i Sagfjorden. Den første skal ha en premie på 5000 kroner, mens den andre skal ha en premie på 10.000 kroner, mens den siste blir den største og beste på 1.million kroner.

Nasjonal oppmerksomhet

I går samlet gruppen bak arrangementet pressen for å skape blest om arrangementet som vil komme til å bli mye omtalt i ulike medium i tiden fram til det skal starte. - Vi har sendt forespørsel til Fiskeriminister Helga Pedersen om hun kan påta seg oppdraget med å komme hit til Salangen, og sette ut fisken når vi skal ha denne konkurransen, forteller Ivar B. Prestbakmo. Arrangørene ønsker å markedsføre dette som en mulighet for familier å delta i sport og fiskeopplevelser. Konkurransen vil foregå i 24 timer fra 29.juni-30.juni(klokkeslett ikke fastsatt ennå).-I tiden framover kommer vi tilbake titt og ofte med mer info og detaljer om hele arrangementet,som vi selvfølgelig håper vil samle masse folk til en fantastisk folkefest,avslutter Salangens ordfører.

Tilstede på pressekonferansen i går formiddag:

Jon Henrik Larsen
   (tekst og foto)